Skip to main content

A menhelyről

A Székelyudvarhely boldogfalvi kijáratánál található, az egykori szeméttelep helyén működő kutyamenhely, maximum 70 kutyának képes férőhelyet biztosítani, teljes felülete 2000 négyzetméter, amelyen 40 kennel áll rendelkezésre.

A menhely hétköznapokon 10 és 18 óra között van nyitva, de előzetes egyeztetés alapján kollégáink máskor is állnak az örökbefogadni kívánók rendelkezésére.

Küldetésünk

1. A menhely legfonosabb küldetése, hogy kényelmes és biztonságos menedéket kínáljon az utcán élő kóbor kutyák számára. Pihenhetnek és erőre kaphatnak, szocializálódhatnak és tanulhatnak, miközben arra várnak, hogy gazdáik megtalálják őket, vagy új családhoz csatlakozzanak.

2. Az örökbefogadás népszerűsítése és segítése. A menhelyen a megfelelő élelmezés és orvosi ellátás mellett a kutyák beilleszkedési képzésben részesülnek, ami az örökbefogadási folyamat előkészítésére szolgál. Emellett jelen vagyunk a különböző közösségi hálozatokon, ahol szintén lehet minket követni. A menhely munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az állatok jól érezzék magukat, de a gazda vagy a család szeretetét semmi sem pótolja!

3. A rászoruló kutyák gondozása: A menhelyen a kutyákkal az állatgondozó egy kutyatréner valamint egy állatorvosi csoport foglalkozik. Teljes egészségügyi vizsgálaton és állapotukhoz igazodó ellátásban részesülnek, megkapják a szükséges oltásokat, féregtelenítéseket és elektronikus chip segítségével azonosítják őket. Az állatok elszaporodásának elkerülése és az elhagyás kockázatának csökkentése érdekében örökbefogadásra való felajánlás előtt sterilizálják is őket.